Roos Vonk

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie bij de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft jarenlang onderzoek gedaan naar vragen op het gebied van zelfbeeld, emoties, beïnvloeding, motivatie, eerste indrukken en sociale interactie. Ze heeft hierover veel gepubliceerd, zowel wetenschappelijk als populair-wetenschappelijk.

Naast het verzamelen van kennis over mensen vindt ze het van groot belang die kennis ook toegankelijk te maken zodat deze benut kan worden. Om hieraan bij te dragen en een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk, schrijft ze voor Psychologie Magazine columns over mensen in het gewone leven (zie ook columns). Ze geeft geregeld lezingen aan onder meer managers, ondernemers en HR-professionals.

Vonk-Zelfbepaling en Roos Vonk

Vonk-Zelfbepaling heeft ze opgericht om bij te dragen aan de ontwikkeling van training, coaching en advisering die gefundeerd is in goed onderbouwde wetenschappelijke inzichten. Behalve als coach en adviseur werkt ze aan nieuwe producten en werkwijzen op basis van ontwikkelingen in de wetenschap en in de samenleving, zoals bijvoorbeeld beschreven in haar boek Je bent wat je doet (2014).

Andere psychologen, coaches en trainers komen bij haar voor verdere scholing. Ze heeft les gegeven aan psychologen via het NIP (de beroepsvereniging waar vrijwel alle praktiserende psychologen bij zijn aangesloten) en coaches in de Master-opleiding Coaching in Organisaties van Schouten & Nelissen, en ze geeft incidenteel masterclasses voor ervaren coaches, trainers en therapeuten.

IMG_4198